Reducerea decalajului în digitalizarea din România: o nouă soluție pentru afaceri locale eficientizează încheierea tranzacțiilor

Next Consult România, partener oficial Salesforce, și certSIGN, lider în soluții de semnătură electronică și arhivare electronică, anunță lansarea primei soluții de semnătură electronică calificată din România integrată în ecosistemul Salesforce, asigurând totodată arhivarea electronică a documentelor, în condițiile legii. Acest parteneriat aduce beneficii majore prin utilizarea celor mai noi tehnologii în vederea eficientizării proceselor de vanzare, contribuind semnificativ la transformarea digitală a mediului de business.

certsign

Înțelegerea semnăturilor digitale

Semnătura electronică calificată este cel mai sigur tip de semnătură electronică conform Regulamentului eIDAS 910/2014, fiind echivalentă din punct de vedere juridic cu cea olografă. Emiterea unui certificat calificat de semnătură electronică presupune identificarea viitorului titular prin mijloace de identificare video la distanță avizate de Autoritatea de Digitalizare a României.

Această modalitate de identificare este echivalentă cu prezența fizică și asigură garanția identității. Aplicarea acestui tip de semnătura electronică pe un document asigură autenticitatea și non-repudierea acestuia. Orice modificare ulterioară adusă este evidențiată și duce la invalidarea semnăturilor electronice aplicate.

Conform unui raport din 2023 al Băncii Europene de Investiții, România se clasează pe locul 25 din 27 de țări europene în ceea ce privește digitalizarea afacerilor. Acest decalaj evidențiază o oportunitate semnificativă pentru companiile românești de a utiliza soluții digitale inovative și cu un nivel înalt de securitate pentru a-și îmbunătăți competitivitatea și eficiența operațională.

”Astăzi lansăm un nou produs, un produs care integrează două lumi: cea a proceselor comerciale și cea a proceselor juridice de generare și semnare a contractelor, unificate într-o experiență simplificată, 100% digitală, pentru toate rolurile implicate. Prin parteneriatul cu certSIGN și Salesforce oferim clienților o modalitate simplificată și accelerată a proceselor de marketing, vânzare și semnare cu semnătură digitală calificată a contractelor. În acest mod, companiile, atât B2B, B2C și B2B2C își pot concentra atenția mai mult pe nevoia clientului și mai puțin pe susținerea manuală a proceselor în relația cu acesta, procese care sunt 100% digitalizate și automatizate cu o nouă soluție într-un mod sigur și certificat conform standardelor Europene.”Liviu Carcia – CEO at Next Consult SCE Romania

Companiile care utilizează semnături electronice în vânzări încheie tranzacții cu peste 40% mai rapid, experimentează cu peste 70% mai puține probleme de conformitate și securitate și se bucură de o satisfacție mult mai mare a clienților.

Acest aspect este relevant în contextul în care Uniunea Europeană se pregătește pentru reglementarea normativă a eIDAS 2.0, care presupune ca 80% dintre cetățenii UE să aibă o identitate digitală recunoscută până în 2030. Asigurarea identității digitale devine esențială pentru afaceri și amplifică nevoia de transformare digitală și adoptarea de soluții sigure pentru securitatea datelor, prin intermediul furnizorilor de servicii de încredere acreditați la nivelul Uniunii Europene.

Accelerarea proceselor de vânzare

Prin parteneriatul cu certSIGN, Next Consult asigură ultima piesă din puzzle astfel încât tot procesul de contractare să fie 100% digital. Semnarea contractelor cu o semnătură electronică calificată într-un mod integrat în platforma Salesforce simplifică semnificativ procesul de vânzare, eliminând semnăturile tradiționale pe hârtie, costurile cu transmiterea, consumabilele și durata mare de semnare a unor documente.

Integrarea cu serviciul de semnătură electronică calificată la distanță paperLESS furnizat de certSIGN simplifică modul în care utilizatorii Salesforce aplică semnăturile pe documente, acest lucru realizându-se direct în platformă prin introducerea unui cod SMS/T-OTP. În schimb, semnarea de către terți (clienți, parteneri, furnizori etc) va fi inițiată în mod automat din Salesforce, aceștia semnând prin intermediul flowSIGN – platforma de semnare la distanță certSIGN. 

”Parteneriatul dintre Next Consult South Central Europe și certSIGN evidențiază angajamentul celor două companii de a sprijini transformarea digitală a companiilor medii prin soluții tehnologice sigure și stabile. Integrarea soluției de semnătură electronică la distanță a certSIGN în platforma Salesforce facilitează digitalizarea completă a proceselor, cum ar fi cele de resurse umane, achiziții sau comerciale, și transformă semnarea documentelor într-o experiență simplificată și centrată pe utilizator, eficientizând timpii de semnare și eliminând hârtia. În plus, documentele semnate electronic beneficiază de valoare legală, securitatea datelor este garantată, iar accesul la platforma de semnare este posibil de pe orice dispozitiv și oriunde s-ar afla semnatarii.” – Aurel Meiroșu – Manager departament Dezvoltare Afaceri, BU Servicii de Încredere –certSIGN

Semnarea documentelor se poate face oricând și de pe orice tip de dispozitiv cu conexiune la internet. Aplicația flowSIGN gestionează în mod automat certificatele emise, notificările și aplicarea semnăturilor pe documente. O dată semnat, documentul final este salvat automat în platforma Salesforce, cu opțiunea de a-l trimite spre arhiva electronică cu valoare legală (conform Legii 135/2007) oferită de certSIGN.

Această nouă integrare va permite clienților Salesforce să obțină pe loc o semnătură electronică calificată la distanță pentru angajați/parteneri/clienți externi, cu scopul exclusiv al semnării documentelor/contractelor din procesul de vanzare sau contractare. La final, ambele părți vor avea un document semnat electronic în forma autentică.

Beneficiile integrării semnăturii electronice

Integrarea soluțiilor certSIGN de semnătură electronică calificată la distanță cu Salesforce oferă numeroase beneficii: în primul rând, asigură cel mai înalt nivel de securitate, protejând datele sensibile și eliminând riscul de fraudă. 

Un alt beneficiu semnificativ vizează eficiența procesului de semnare prin eliminarea etapelor repetitive și reducerea task-urilor administrative privind imprimarea documentelor, expedierea/recepția documentelor, verificarea semnăturilor și gestiunea documentelor din diverse surse (posta, curierat, email).

Prin intermediul acestei integrări se reduc semnificativ costurile cu transmiterea documentelor, cu consumabilele și cu transmiterea acestora, contribuind la reducerea amprentei de carbon prin respectarea politicilor ESG.

Semnătura electronică calificată în ecosistemul Salesforce grăbește, de asemenea, procesul de vânzare, permițând echipelor de vânzări să încheie mai multe contracte într-un timp mai scurt, crescând productivitatea și veniturile generale.

Next Consult România

Next Consult România aduce peste 11 ani de experiență în transformarea digitală, având la activ peste 400 de proiecte de succes în diverse sectoare, cum ar fi industria telecomunicațiilor, financiar-bancară, a bunurilor de larg consum, farmaceutică și de asigurări. Ca partener oficial Salesforce, Next Consult oferă servicii solide de implementare și consultanță pentru produsele Sales Cloud, Marketing Cloud, Service Cloud, Commerce Cloud și Tableau, ajutând companiile să își optimizeze procesele și să își îmbunătățească performanța.

certSIGN

certSIGN, furnizor de servicii de încredere eIDAS și arhivare electronică la nivel național și internațional, a emis deja peste 2 milioane de certificate digitale calificate pentru semnături electronice. Expertiza companiei o poziționează ca pe un jucător cheie în mediul de afaceri din România, prin furnizarea de soluții complexe ce deservesc mai multe industrii: administrație publică, financiar-bancară, servicii, IT, retail, telecom, asigurări, etc.


Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *