Trotinetele Bolt sunt protejate prin două tipuri de asigurare oferite de Allianz Partners

Bolt, cel mai mare operator de micromobilitate din Europa, oferă protecție utilizatorilor de trotinete electrice Bolt în eventualitatea în care aceștia sunt implicați în incidente rutiere pe teritoriul României, prin intermediul a două tipuri de asigurare oferite de Allianz Partners și incluse în taxa de închiriere: asigurare de accidente de persoane și asigurare de răspundere generală a utilizatorului.

bolt

Astfel, utilizatorii sunt protejați dacă sunt răniți grav (asigurare de accidente de persoane), precum și dacă provoacă daune terților (răspundere generală a utilizatorului) în timp ce conduc trotinetele Bolt. Pe lângă faptul că asigurarea acoperă daunele în cauză, reprezintă și un indicator relevant cu privire la procentul trotinetelor asigurate implicate în evenimente rutiere, raportat la numărul total de incidente înregistrat de autorități.

La nivel internațional, trotinetele Bolt sunt prezente în peste 260 de orașe din 25 de țări europene

În 2022, Bolt a înregistrat doar 5,55 vătămări grave la 1 milion de km parcurși și 8,90 vătămări grave la 1 milion de curse, arată raportul de siguranță pentru trotinetele electrice, publicat recent de companie. Cu toate că prioritatea Bolt este eliminarea completă a accidentelor grave, compania monitorizează toate categoriile de incidente, iar datele indică faptul că 99,997% dintre cursele cu trotinete electrice sunt finalizate fără evenimente în trafic. În România, în ultimii doi ani au fost înregistrate doar aproximativ 70 de cereri de despăgubire pentru incidente în care au fost implicate trotinetele electrice Bolt, dar fără accidente majore.

Informațiile culese de Bolt în 2022 arată că peste 75% dintre coliziunile trotinetelor electrice au loc cu mașinile și mai puțin cu pietonii sau alte vehicule, precum bicicletele. De asemenea, 98% dintre utilizatori se comportă în mod responsabil și doar 2% dintre ei conduc iresponsabil sau parchează incorect. Drept urmare, investim constant în campanii naționale de educare alături de autoritățile locale, limităm viteza de deplasare de la 25 km/h la 15 km/h în anumite zone și dezvoltăm noi tehnologii care previn mersul în tandem, parcarea neregulamentară sau condusul nesăbuit.” a declarat Călin Leuștean, Micromobility Manager Bolt România.

Viitorul micromobilității

În calitate de lider de piață în domeniul asigurărilor dedicate serviciilor de mobilitate în regim partajat din Europa, deschidem drumul pentru viitorul micromobilității. Scopul nostru este să jucăm un rol activ în îmbunătățirea siguranței și securității utilizatorilor, alături de alți membri ai ecosistemului, precum operatori, autorități de reglementare și furnizori de infrastructură. Parteneriatul încheiat cu Bolt în 2021 pe multe piețe din Europa ne permite să oferim, împreună, un nivel ridicat de siguranță și securitate utilizatorilor.” a declarat Michael Maicher, Global Head of New & Micro Mobility la Allianz Partners.

În 2022, Bolt a publicat Scooter Safety Pledge, un document prin care se angajează la luarea unor măsuri de siguranță și educație a utilizatorilor de trotinete electrice, precum și la menținerea unei colaborări strânse cu autoritățile. Documentul a fost creat pe baza informațiilor primite de la organizațiile de stat și consiliile locale, pentru integrarea în siguranță a trotinetelor în spațiul public.

Trotinetele Bolt au fost lansate la nivel internațional în 2018, iar în România serviciul este prezent din 2020.

Bolt

Bolt este super aplicația europeană cu misiunea de a reda orașele oamenilor, nu mașinilor.

Bolt are peste 150 de milioane de utilizatori în peste 45 de țări și peste 500 de orașe din Europa și Africa. Compania urmărește să accelereze tranziția de la mașinile personale la mobilitatea partajată, oferind alternative mai bune pentru fiecare domeniu de utilizare, inclusiv transport la cerere, mașini și trotinete electrice închiriate, livrare de mâncare și de produse alimentare și nealimentare.

Compania este prezentă în România cu serviciile de transport la cerere, de închiriere de trotinete electrice, de livrare de mâncare (Bolt Food), livrare de produse alimentare și nealimentare (Bolt Market) și cu divizia de software development, care deservește toate subsidiarele din Europa ale companiei. Bolt este lider de piață în România, compania activând în peste 25 de orașe, extinzându-și continuu oferta de servicii și acoperirea națională.

Allianz Partners

Allianz Partners este lider mondial în domeniul asigurărilor și asistenței B2B2C, oferind soluții globale care acoperă asigurări internaționale de sănătate și de viață, asigurări de călătorie, mobilitate și asistență. Orientați către client, experții noștri inovatori redefinesc serviciile de asigurare prin furnizarea de produse și soluții de înaltă tehnologie și high-touch, pregătite pentru viitor, care trec dincolo de asigurările tradiționale.

Produsele noastre sunt integrate perfect în afacerile partenerilor noștri sau vândute direct clienților și sunt disponibile prin intermediul mai multor mărci comerciale, inclusiv Allianz Assistance, Allianz Travel și Allianz Care. Prezenți în peste 75 de țări, cei 21.900 de angajați ai noștri vorbesc 70 de limbi străine, gestionează peste 72,5 milioane de cazuri în fiecare an și sunt motivați să facă tot posibilul pentru a oferi liniște sufletească clienților noștri din întreaga lume.


Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *